class="page-template-default page page-id-336 page-child parent-pageid-2 mega-menu-menu-first mega-menu-menu-first-mobile">
[wpdreams_ajaxsearchlite]

Golfvaardigheidsbewijs

Het golfvaardigheidsbewijs behalen

Ook bij indoorgolf Hole-in-One is er de mogelijkheid om uw GVB of golfvaardigheidsbewijs te behalen. Het golfvaardigheidsbewijs werd door de koninklijke Belgische Golf Federatie ingevoerd om één vaste ingesteldheid te creëren zodat iedere golfer tijdens het spelen de universele golfregels zou respecteren. Het is pas mogelijk om uw golfvaardigheidsbewijs te verkrijgen wanneer u kan bewijzen dat u als speler over voldoende kennis beschikt met betrekking tot de etiquette en de spelregels, alsook technisch bekwaam bent.

Wat moet men dan zoal kunnen?

Het examen voor het golfvaardigheidsbewijs bestaat uit baanpermissie en de baantest.

» Baanpermissie

Deze bestaat uit 2 onderdelen, namelijk:

– 1.) Het theoretische gedeelte
De theoretische proef bestaat uit 30 multiple choice vragen waarvan 10 vragen over de etiquette (houding, respect van de baan of medespelers,…), 5 definitievragen en 15 vragen over de golfregels. Er mag steeds gebruik gemaakt worden van het regelboekje waar alle antwoorden terug in te vinden zijn. Om te slagen in het examen moet men 24 op 30 behalen. Junioren zijn pas geslaagd bij het behalen van 12 op 15 (13,14 en 15 jarigen). Onder de 12 jaar is dit mondeling en zijn deze geslaagd na het behalen van 80%.

– 2.) Technische proeven
Dit onderdeel bestaat uit een deel kort spel en lang spel. Bij het korte spel moet men 14 juiste slagen hebben op 25 Deze beginnen met 10 approaches van 15meter waarvan er min 6 in een straal van 3 meter moeten belanden. 5 putts van 10 meter die in een straal van 2 meter moeten belanden. 5 putts van 1m50 vaarvan er 3 in een straal van 30cm moeten belanden. 5 putts van 1 meter waarvan 2 in de hole moeten belanden. Bij het lange spel krijgt men 10 ballen waarvan 6 ballen voor de mannen +/- 120meter en min of meer rechtdoor moeten belanden. Voor de vrouwen is dit +/- 100 meter. Voor onze jeugd en senioren is dit +/-80 meter en +/-100 meter voor de heren. Bij het behalen van deze tests zowel theoretische en de technische proeven heeft de speler het recht om de baantest af te leggen.

» Baantest

De baantest zal uitgevoerd worden op een door ons gekozen outdoor golfbaan. Op die outdoor golfbaan zal tijdens het spel geëvalueerd worden of de speler alle aspecten die hij tijdens zijn baanpermissie heeft getoond ook in werkelijkheid op de baan kan uitvoeren, maar ook een snelle clubkeuze kan maken, stilte bewaard tijdens het spel, pitchmarks en divots hersteld, etc. Als speler krijgt met 3 extra slagen bij iedere hole. Bij het behalen van de baantest zult u geslaagd zijn voor uw golfvaardigheidsbewijs en zal u een handicap verkrijgen (tussen 37 en 54 volgens de gebruiken van de club waar de baantest is uitgevoerd).Klik op onderstaande afbeelding voor een virtuele tour doorheen onze indoorgolf.


Indoorgolf Hole-in-one
Brielstraat 81/a
9990 Maldegem
België

Locatie bekijken

Onthaal:
Telefoon: 0032.496-68-20-10
Email: info[@]hole-in-one.be